Medisch tapen:

 

De basis van deze behandelmethode werd in jaren zeventig gelegd in Azië voornamelijk in Japan en Korea. Vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel zijn om gezondheid te behouden en te herstellen, werd daar een tapemethode ontwikkeld, om de spieren in hun functie te ondersteunen. De spieren zijn nodig voor beweging maar ook daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en lichaamstemperatuur. De spieren die niet goed functioneren  kunnen een scala van lichaamsklachten of aandoeningen veroorzaken. Bij Medical Taping wordt gebruik gemaakt van Cure Tape die de spieren in hun functie kan ondersteunen, zonder daarbij de beweging te beperken.

Door de probleem spieren op deze manier te behandelen, wordt het lichaamseigen herstelproces geactiveerd. De Cure Tape ondersteunt precies dat, wat het lichaam onder optimale omstandigheden zelf zou doen. Deze tape is rekbaar, water bestendig, en ventilerend. Men kan hiermee gewoon blijven sporten, douchen of zwemmen. De tape blijft gemiddeld 5 tot 7 dagen op de huid plakken.

 

Door gebruik te maken van verschillende tape technieken binnen het Medisch tapen concept kunnen verschillende effecten worden bereikt namelijk:

 

Spierfunctie verbeteren en ondersteunen van het lichaam;

Belemmeringen in bloedcirculatie en lymfe afvoer in bindweefsel en spieren opheffen;

De pijn verminden en bestrijden;

De lichaamshouding corrigeren.

Gewricht functies ondersteunen, de stabiliteit verhogen en het beïnvloeden van de bewegingsrichting en de positie.